sateheina.com

talli PuoliSata

-Tunteita, jännitystä, kokemuksia ja oivalluksia

Talli PuoliSata on 50 osakkaan kimppatalli, jonka omistukseen ori Tirskeri ja tamma Kiirilla siirtyivät joulukuussa 2011. Tirskerin ja Kiirillan kasvattajat ovat Jukka ja Leila Mäkilä (Kokemäki). Menestyshevosen Erikassonin valmentaja Bella Varjonen (Vahto) vastaa Tirskerin ja Kiirillan hoidosta ja valmennuksesta. Bellan yhteistyökumppanina on Suomen ykkösnimiin lukeutuva ravivalmentaja Harri Koivunen (Turku).

Talli PuoliSata tarjoaa ikkunan raviurheilun ja suomenhevosten maailmaan. Talli PuoliSadan kantavana ideana on tarjota elämyksiä ja kokemuksia uusille hevosenomistajille. "Omistajarunkona" on joukko hevosalan toimijoita.

Kiirilla Tirskeri
Kiirilla
Tirskeri

Osakkaat

  • seuraavat varsojen kasvua ja kehitystä
  • ovat mukana jännittämässä Tirskerin ja Kiirillan raviurheilijan uraa
  • tutustuvat raviurheilun yllättävään ja kiehtovaan maailmaan
  • tapaavat uusia ihmisiä raviurheilun parista ja lajin ulkopuolelta

Talli PuoliSadan osakkaat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa päättämään "kimppatallin" toimintaan liittyvistä asioista. Kokoonnumme myöhemmin myös mm. ravitapahtumien yhteydessä. Kiirilla ja Tirskeri ovat mahdollisuuksien mukaan nähtävillä tapaamisissa. Osakkaat saavat kuukausittain sähköpostitiedotteen sekä tunnukset Kiirillan ja Tirskerin blogiin. Yhteisöllisyys ja leppoisa yhdessäolo ovat osa Talli PuoliSadan toimintaa.

Talli PuoliSadan taloudenhoidosta vastaa rahastonhoitaja. Tiedottamisesta ja toiminnan käytännön pyörittämisestä vastaa yhteyshenkilö, joka myös päättää hevosten hoidollisista ja eläinlääkinnällisistä asioista yhdessä valmentajan kanssa. Yhteyshenkilö antaa tarvittaessa lausuntoja valmentajalle hevosten valmennukseen ja kilpailuttamiseen liittyvistä asioista. Yhteyshenkilö päättää hevosten valmentajasta.

Aatelissukua

Varsojen emät Virporilla (24,6a, BLUP 117) ja Tirelli (25,2a, BLUP 122) ovat molemmat ensimmäisen palkinnon kantakirjatammoja. Niiden emällä Virillalla (25,6a) sekä emänemällä Erillalla (26,7a) on kummallakin kahdeksan tähtijuoksijajälkeläistä, joista molemmilla kaksi on valiorajan alittaneita. Tämä vahva emälinja on periyttänyt myös suosittuja siitosoreja, mm. Vokkerilla (22,2a) Erikasson (20,2), Apassi (20,0a) ja Auraus (20,3a). Tirskerin isä on kokenut viisinkertainen ravikuningas Viesker (19,9a) ja Kiirillan isä on nuori suvukas siitosuransa vastikään aloittanut Kilun Peedro (21,0a).

Erilla Virilla
Erilla
Virilla

Lisätietoja

Talli PuoliSadan toiminta on käynnistynyt syksyllä 2011. Lisätietoja: yhteyshenkilö Suvi Louhelainen, s-posti. suvi.louhelainen@gmail.com , puh. 045 884 7010, tavoitat varmimmin iltaisin

 

Etusivu | Sataheinä | Pellosta paaliin | Hevoskasvatus | Tilaesittely | Yhteystiedot
© Sataheinä / Teemu Uusimaa